Hírek

Biztonság az autóban
2016-06-13 08:36:39
Kategória: Hírek



Kivételesen most nem a riasztórendszerek, távfelügyelet, és az otthon biztonsága lesz a téma. Itt a nyár, sokan indulnak útnak autóval Európának. Hoztunk néhány jó tanácsot az útra.


Nagy részük minden bizonnyal evidencia az utazók számára, de inkább kétszer legyen elmondva, mint egyszer sem.

Azt, hogy az autón mi legyen műszakilag rendben, milyen okmányokat vigyünk, nem soroljuk fel. Nekünk a biztonság a szakterületünk, ezért erre fókuszálunk.

Utazás során (Európa bármely részén utazunk is) érdemes az ajtókat zárva tartani. A közlekedési lámpámnál történő táskalopások nagy része már ezzel megelőzhető. Ha gyermek utazik az autónkban aktiváljuk az ajtókon a ygerekzárat, nehogy a kics belülről kinyithassa az ajtót.

Divatosak a hővédő fóliák is melyek szerencsére plusz biztonsági funkciót is ellátnak. Balesetkor az üveg nem tud darabokra robbanni, az utastérbe nem lehet belátni, értékeket felderíteni.

Fontos, hogy utazás során az üzemanyagtankot ne üresre hajtsuk, tankoljunk időben. Ha megállunk pihenni, aludni, ne egy félreeső üres parkolóban tegyük, hanem a forgalmasabb benzinkutakon. Bár itt az alapzaj nagyobb de védettebbek is vagyunk.

Indulás előtt frissítsük navigációs eszközünk térképét, de érdemes hagyományos térképet is tartani a kocsiban.

Legyen nálunk elég folyadék, és könnyen fogasztható étel.

Közvetett biztonsági ttéel, de nagyon hasznos lehet gyerekkel utazóknak egy rajzfilmekkel feltöltött tablet, mely lefoglalja a gyereket utazás közben, és nem nyaggatja szüleit a klasszikus 'mikor érünk oda' kérdéssel. Jó utazást, biztonságos nyaralást kívánunk.



Megosztás a Facebookon!
A cikk képei:

Biztonság az autóban 31