Hírek

Érdekes gondolatok
2015-10-21 10:50:59
Kategória: Hírek


 


Mi évek, óta foglalkozunk kamerarendszerekkel, riasztórendszerekkel. Így a távfelügyelet világában nem ismeretlen fogalom az okos otthon kifejezés. A végfelhasználók azonban most kezdik felimerni a technikában rejlő lehetőséget.


 Amely nem csak azt jelenti hogy a házunkat, laksáunkat örző kamerarendszer a telefonunkra továbbítja a képet, hanem teljes kontrollt ingatlanunk felett. Akár úton hazafelé, okoseszközünk segítségével kapcsolhatjuk be a fűtést, légkondicionálót, vagy akár a sütőt. Napjainkban már wifi-s kávéfőző is kapható, hogy az ajtón belépve friss káve várjon otthon, az éppen elkészült sütemény mellé.

A szakemberek szerint azonban a biztonsági és kényelmi funkciók mellett érdemes megfontolni azt a lehetőséget melyet ez a technika rejt magában ha idősek gondozásáról van szó. Nem állíthatunk midnen idős ember mellé ápolót, de a smart home megoldásokkal távolról felügyelhetjük őket, szükség esetén beavatkozhatunk (ha például bekapcsolva hagyta a sütőt, televíziót) vagy akár segítséget is riaszthatunk igény esetén.

Tehát ha új otthont épít, és smart home megoldásokban gondolkozik ne csupán a kényelemre gondoljon, de az időskori évekre is a rendszer tervezésekor.



Megosztás a Facebookon!
A cikk képei:

Érdekes gondolatok 15