Hírek

Üdvözlet a jövőben: Intelligens kavics az okosotthonok védelmére.
2017-03-14 09:07:58
Kategória: Hírek



Otthonainkban egyre több okos eszköz található, és az okos otthonok száma is folyamatosan növekszik. Egy teljesen az internetre csatlakoztatott ház esetében már nem elegendő az olyan fizikai védelem, mint a riasztó, a biztonsági kamerarendszer, vagy a 24 órás járőrszolgálat.


A Dojo Labs termékét, kifejezetten az intelligens-otthonok védelmének növelésére fejlesztettek ki. A „Good Design” díjjal is jutalmazott, termék a gyártó honlapja szerint, a Mirai botnet hatásait és tompítani képes.

A feng shiu kiegészítő hatást keltő „kis” Dojo kavics 24 órájan folyamatosan ellenőrzi védett otthon hálózatát, igyekezve megelőzni az adatlopásokat, kizárni a nem kívánt kíváncsiskodókat, megelőzni a legkülönbözőbb, internetről érkező támadásokat.

A rendszer három részből áll:

– Az említett kis kavics, melyet szabadon mozgatható a lakásban, és fényjelzéssel jelzi, ha kártékony, vagy problémás folyamatra lelt.

– Applikáció: melyet a tulajdono telefonjára telepítve kezelőfelületet biztosít a kavicshoz. Segítségével blokkolni/engedélyezni lehet az internetes kommunikációt.

– AI platform: egy öntanuló, felhő alapú rendszer, mely folyamatosan elemzi a csatlakoztatott eszközöket és (hálózati) szolgáltatási mintákat saját hatékonyságának (és a felhasználó biztonságának) növelése érdekében.
Az első termékek egy hónap múlva lesznek elérhetők.



Megosztás a Facebookon!


Forrás: Dojo Labs
A cikk képei:

Üdvözlet a jövőben: Intelligens kavics az okosotthonok védelmére. 46